![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Наш баннер ![]() |
День борщу в Україні13 вер. 2025
![]() Щороку в другу суботу вересня в Україні відзначають День борщу. Цього року він припав на 13 вересня. Тому сьогодні– чудова нагода поговорити про цю традиційну українську страву, внесену до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. 12 вересня учні 9 та 10 класів разом з учителем української мови та літератури Єленко Т.А. зустрілися, щоб дізнатися цікаві факти та незвичайні рецепти українського борщу. Учні мали змогу ознайомитися з родинними рецептами приготування цієї страви, міфами, документальними та художніми фільмами про борщ, піснями та живописом, музеєм звареного борщу в Опішні, пам’ятником «Рецепт борщу» на Житомирщині, настільною грою «Борщ», прислів’ями та приказками, інтерактивними іграми і навіть тим, як готують український борщ в Антарктиді. Український борщ — це не просто суп, це справжній символ національної кухні. Його основний інгредієнт — буряк, який надає йому характерний червоний колір, а багатий смак досягається завдяки поєднанню яловичини та свинини. Історія борщу налічує понад 500 років, і його роль у культурі України не можна переоцінити. Кожен регіон має свої унікальні рецепти, а кожна родина – свою особливу версію борщу, що відображає багатство та різноманітність українських кулінарних традицій. Даний захід був проведений з метою підвищення рівня знань про традиції та культуру України, життя та побуту народу та його традиційних страв. |